GROUNDED PEOPLE

Giver du køb på dig selv som leder i en større sags tjeneste?
Skrevet af Sanne Skovgaard

Har du som leder prøvet at stå i en situation, hvor du grundlæggende ikke var enig med måden noget blev gennemført på i organisationen?

 

Det er jeg sikker på, at de fleste ledere kender til.

 Mange organisationer arbejder med værdier. Og med stor succes ovenikøbet. Som udgangspunkt er det vel egentlig sjældent, at man sådan for alvor er uenig i selve værdierne. Men måden værdierne bliver udlevet på (eller ikke bliver udlevet på), harmonerer nødvendigvis ikke altid med dine personlige værdier som leder. Det er her udfordringen opstår for mange.

 Det kan skabe en utilfredshed, en indre konflikt eller en følelse af mellemtilfredshed i os mennesker, hvis vi ofte oplever, at stå i den situation uden at forholde os til det.

 

Mine personlige værdier blev udfordret

 Jeg husker en situation, hvor jeg som leder skulle være med til at afskedige et større antal medarbejdere. Jeg forstod som udgangspunkt godt, hvorfor afskedigelserne skulle ske, men jeg var virkelig udfordret af den måde, selve situationen foregik på. Jeg kunne mærke, at mine egne værdier ikke harmonerede med den måde, organisationen valgte at gennemføre afskedigelserne på.

 En af mine personlige værdier, som jeg vægter højt er ordentlighed.

 Jeg besluttede derfor, at have min egen taktik når nu jeg skulle gennemføre denne afskedigelsesrunde. Jeg ville sørge for, at min værdi ordentlighed var gennemgående i det,  jeg personligt skulle foretage mig. På den måde kunne jeg personligt meget bedre takle situationen.

 Det lykkedes mig at komme igennem dagene ved bevidst at huske mig selv på, at jeg havde handlet med ordentlighed. Jeg havde gjort det bedste jeg kunne, med de ressourcer og forudsætninger jeg havde.

 

Værdier som ledestjerne

 Som leder vil du fra tid til anden støde på værdikonflikter. Hvis du vil have dig selv med i dit lederskab og ikke give køb på dig selv, er det afgørende at have fokus. Både på dine personlige værdier og på måden du forholder dig til organisationens værdier.

 Først og fremmest handler det om at være bevidst om, hvilke værdier du har. Både hvilke værdier du lever efter nu og hvilke værdier du ønsker skal være toneangivende og dine ledestjerner i fremtiden. Først derefter kan du arbejde struktureret med at sætte dine egne værdier i spil, når du skal udleve og forholde dig til organisationens værdier.

 Min erfaring siger mig, at arbejdet med værdier er en stor medspiller for at komme mellemtilfredshed til livs. Derfor er et “værdi eftersyn” min. 1 gang om året en rigtig god ide.

 

God fornøjelse

 

De bedste hilsner,

Sanne

 

Din udvikling som leder

 • Vil du skabe fantastiske resultater uden at gå på kompromis med dig selv?
 • Vil du stå stærkt og solidt i dit eget fundament og samtidig få andre med dig?
 • Vil du lære at drive god ledelse ved hjælp af dine indre kvaliteter som menneske?
  •  

  Er du nysgerrig på hvad medarbejderne siger om ledelse?

  Få hemmelighederne der giver dig mulighed for at udvikle dit lederskab -  direkte i din indbakke.

  Du tilmelder dig samtidig op til vores nyhedsbrev, som giver dig inspiration til dit lederskab. Vi lover dig spændende læsning til DIN udvikling - vi sender efterfølgende max. 1 mail om måneden

  Tak for din tilmelding - vi glæder os til at inspirere dig